2020. jan 28.

Mire számíthatsz? Íme:

írta: Kiskert_M
Mire számíthatsz? Íme:

Üdvözöllek a Kiskert-M blogon! :) 

 

Nagy Mercédesz vagyok, vidékfejlesztési agrármérnök és dísznövénykertész tanuló, illetve mostantól a Kiskert-M blog és vlog szerkesztője is. :) 

Két fő projektem: saját házunk udvarán egy 3 négyzetméteres ládakertet igazgatok, ezen felül lehetőséget kaptam kipróbálni az ötleteimet és megszerzett tudásomat egy kb. 300 négyzetméteres területen - na itt aztán lesz minden! Mélymulcs, szalmabálakert, fóliaalagút, bakhátas rendszer - több mint 100 féle növénnyel, leginkább zöldségek és dísznövények és természetesen az egész vegyszermentes. Az itt szerzett tapasztalatot szeretném veletek megosztani mindenképp, remélem sok hasznos ötlettel és információval fogtok gazdagodni. A két kerten túl is sok ötletem van a kertészettel kapcsolatosan, ezekbe is betekintést kaphattok majd.

Az alábbi rovatok közül válogathatsz:

Vegyszermentes: minden, ami vegyszermentes - bio - öko; növénytársítások; hasznos élőlények; vegyszermentes kert a nulláról; stb.

Én kis ládakertem (squarefootgardening): ebben a rovatban az "1 négyzetméteres kertészkedés"-ről olvashatsz. Ennek alkalmazását főleg akkor ajánlom, ha kicsi területed van, de tudni szeretnéd, mi kerül az asztalra. :)

Növénylexikon: ez a rovat 4 további részre oszlik.

❀ Konyhakerti lexikon: itt leginkább zöldségekről, fűszernövényekről és 1-2 gyümölcsről lesz szó, mivel a dísznövények és gyógynövények saját rovatot kaptak. Igyekszem a különböző növények általános tulajdonságait és termesztéséhez szükséges információkat naprakészen és hitelesen átadni, illetve bemutatom az általam termesztett fajtákat. 

❀ Virágvarázs: virágok, virágok, virágok, és meglepetés: virágok! Na jó, pár nem virágzó dísznövényről is ejtünk majd szót, illetve belekóstolunk a virágkötészetbe is...;)

❀ Dr. Természet: gyógynövények és felhasználásuk - a megfelelő tudás (+ minden nap egy alma) az orvost távol tartja. :D

❀ Szobanövények a reflektorfényben: elsősorban azokról a szobanövényekről fogok írni, amik nekem is vannak, ugyanis ezekről tudok hitelesen - de igyekszem minden kívánságotokat teljesíteni és folyamatosan bővíteni a kínálatom. :)

Fólia alatt: a fólia alatti termesztéshez szeretnék átadni 1-2 praktikát, tippet, tudnivalót. Lehet még 1-2 kísérletet is nyomon követhettek majd?! :)

Telepolc: avagy kertből a kamrába - megtanuljuk együtt feldolgozni a kertben termesztett, frissen nem elfogyasztott csodáinkat.

Balkonvilág:nincs kerted, csak balkonod?! Sebaj, összeszedjük, ott milyen lehetőségeid vannak - avagy minden, ami balkonkert.

KerTippek: plusz tippek, kreatívkodás, DIY. 

Értetek-veletek-rólatok: ebben a rovatban helyet kap minden, ami veletek kapcsolatos. :) Részei:

❀ Kertész kalandok: programajánlók és élménybeszámolók az országban rendezett kertészettel kapcsolatos eseményekről; olyan helyekről, amiket érdemes meglátogatni, stb...

❀ A Ti kertjeitek: szeretnéd te is megmutatni a kertedet?! Írj nekem a kertedről pár szót a lent megadott elérhetőségek valamelyikén, küldj képet és megmutatjuk a világnak (legalábbis az olvasóknak :) ), Te mit tudsz!

❀ Ti kérdeztétek: ebben a rovatban az általatok feltett kérdésekre keresünk választ és megoldást - akár közösen.

❀ Ezt is érdemes: blogok, vlogok, weboldalak, kertészek írásai, stb., amiket/akiket tiszta szívből ajánlok.

 

Remélem, mindenki talál magának olvasnivalót, igyekszem rendszeresen írni minden témában. 

Ha bármi (kerttel, kertészettel kapcsolatos) kérdésed van, témát szeretnél ajánlani vagy bármi hasonló, keress nyugodtan bármelyik megadott elérhetőségemen!


Tarts velem, kertészkedjünk és tanuljunk együtt! ♥

Szólj hozzá